Reekx_1

Weblog

10
jun

Je eigen museum

Op het platform Curiator kunnen kunstliefhebbers foto’s van hun favoriete kunstwerken opslaan en met anderen delen; een soort privé-museum, dus.

05
mei

Reekx nu onderdeel van KBenP Groep

De activiteiten van advies- en detacheringsbureau Reekx maken sinds kort deel uit van KBenP Talent. Reekx levert sinds 1985 advies, projectmanagment en tijdelijke informatiespecialisten binnen o.a. informatiecentra, archieven, musea en bibliotheken.

11
mrt

Webarchieven voor historici

Twee historici hebben het initiatief genomen om via crowdsourcing bronnen rondom webarchivering in een online bibliografie samen te brengen.

13
jan

Auteursrecht VS blijft langer gelden

Dit jaar komen er in de VS geen nieuwe boeken of muziek in het publieke domein.

16
dec

CyArk digitaliseert erfgoed driedimensionaal

Cultureel erfgoed staat bloot aan gevaren als natuurrampen en oorlogen. CyArk gebruikt moderne technologie om honderden objecten met moderne technologie te registreren.

22
nov

Historische teksten toegankelijk in Delpher

De betaversie van een databank met historische teksten uit de 17e-20e eeuw van o.a. de KB en universiteits­bibliotheken is nu online.

25
okt

Het belang van openbare bibliotheken

Een aantal Europarlementariërs heeft een verklaring ondertekend voor de Europese Commissie waarin de essentiële rol van openbare bibliotheken benadrukt wordt.

04
okt

Wereldwijde markt voor e-boeken: najaar 2013

Twee keer per jaar verschijnt een geactualiseerd overzicht van de markttrends en -ontwikkelingen op het gebied van e-boeken.

13
sep

Mogelijkheden serious games in behandeling van overgewicht

Het afstudeeronderzoek van Esther de Bie gaat over de toegevoegde waarde van serious games in de behandeling van overgewicht.

21
aug

Celsus bibliotheekarchitectuur wiki

Een wiki met beschrijvingen van bibliotheken over de hele wereld en algemene artikelen over bibliotheekarchitectuur.