Reekx_1

Weblog

11
mrt

Webarchieven voor historici

Twee historici hebben het initiatief genomen om via crowdsourcing bronnen rondom webarchivering in een online bibliografie samen te brengen.

13
jan

Auteursrecht VS blijft langer gelden

Dit jaar komen er in de VS geen nieuwe boeken of muziek in het publieke domein.

16
dec

CyArk digitaliseert erfgoed driedimensionaal

Cultureel erfgoed staat bloot aan gevaren als natuurrampen en oorlogen. CyArk gebruikt moderne technologie om honderden objecten met moderne technologie te registreren.

22
nov

Historische teksten toegankelijk in Delpher

De betaversie van een databank met historische teksten uit de 17e-20e eeuw van o.a. de KB en universiteits­bibliotheken is nu online.

25
okt

Het belang van openbare bibliotheken

Een aantal Europarlementariƫrs heeft een verklaring ondertekend voor de Europese Commissie waarin de essentiƫle rol van openbare bibliotheken benadrukt wordt.

04
okt

Wereldwijde markt voor e-boeken: najaar 2013

Twee keer per jaar verschijnt een geactualiseerd overzicht van de markttrends en -ontwikkelingen op het gebied van e-boeken.

13
sep

Mogelijkheden serious games in behandeling van overgewicht

Het afstudeeronderzoek van Esther de Bie gaat over de toegevoegde waarde van serious games in de behandeling van overgewicht.

21
aug

Celsus bibliotheekarchitectuur wiki

Een wiki met beschrijvingen van bibliotheken over de hele wereld en algemene artikelen over bibliotheekarchitectuur.

29
jul

EPUB3, nu nog even niet

De Association of American Publishers ondersteunt EPUB3 als toekomstig format, maar de uitgevers willen kennelijk nog geen open standaard voor e-boeken.

22
jul

Spanje herontdekt de openbare bibliotheek

Een van de gevolgen van de economische crisis in Spanje is dat er meer gelezen wordt. De nog overgebleven bibliotheken zijn weer populair.